Asbestsanering kräver försiktighet

Något som man kanske har hört talas om är att en asbestsanering kräver försiktighet och rätt kunskap, men varför krävs egentligen försiktighet?

En asbestsanering i Stockholm kräver försiktighet.

Läs mer också här om varför asbest är farligt

Asbesten kan vara farlig

Anledningen till att en asbestsanering i Stockholm, samt i resterande landet, kräver försiktighet och särskild kompetens är att asbest innehåller skadliga asbestfibrer som sprids i luften när material som innehåller asbest går sönder, exempelvis i samband med en renovering. Asbestfibrerna är farliga att få ned i lungorna. Bland de sjukdomar som asbest kan leda till finns bland annat lungcancer.

Vid en asbestsanering krävs att rätt säkerhetsutrustning används och att rätt säkerhetsrutiner följs för att riskerna vid saneringen av det asbesthaltiga materialet ska minimeras.

Hjälp med asbestsanering i Stockholm

Som privatperson får du utföra din asbestsanering i Stockholm själv men eftersom det finns risker med asbesten kan det vara bra att ta kontakt med en professionell firma i samband med att du ska utföra en asbestsanering.

När du tar hjälp med din asbestsanering i Stockholm undviker du själv riskerna och kan känna dig trygg med att saneringen sker på rätt sätt. Du får även mer tid över till annat som du kan tänkas vilja göra.

Nyhetsarkiv

 • Asbestsanering kräver försiktighet

  Något som man kanske har hört talas om är att en asbestsanering kräver försiktighet och rätt kunskap, men varför krävs egentligen försiktighet?

 • Tid att boka höstens asbestsanering

  Vi är nu snart inne i september månad och hösten är snart här. För att få den hjälp som man vill ha med asbestsanering i Stockholm i höst har nu tiden kommit att boka in sin hjälp.

 • Så går en asbestsanering till

  När du utför en asbestsanering i Stockholm är det viktigt att säkerheten står i fokus. Vid en sanering av asbest används därför särskild säkerhetsutrustning och särskilda rutiner.

 • Asbest finns i många slags material

  Asbest har på grund av sina positiva egenskaper använts i många typer av material längre tillbaka i tiden. Sedan det upptäcktes att asbesten kan vara skadlig för hälsan är den förbjuden i nytt byggnadsmaterial, men fortfarande finns asbest i många typer av material i äldre hus landet över.

 • Sanering av asbest måste utföras säkert

  Vid sanering av asbest finns det mycket som man ska ha i åtanke. Det är ytterst viktigt att saneringen går till på ett vis som är säkert. För företag som ska sanera asbest krävs ett särskilt tillstånd för att säkerställa att arbetet går till på rätt sätt.