Sanering av asbest måste utföras säkert

Vid sanering av asbest finns det mycket som man ska ha i åtanke. Det är ytterst viktigt att saneringen går till på ett vis som är säkert. För företag som ska sanera asbest krävs ett särskilt tillstånd för att säkerställa att arbetet går till på rätt sätt.


En sanering av asbest kräver säkerhet.

Material som innehåller asbest förbjöds på grund av de risker som finns med att andas in de fibrer som frigörs när materialet går sönder. Om man bor i ett äldre hus kan det därför finnas anledning att se över det asbesthaltiga materialet och ta hjälp med en asbestsanering om materialet är i dåligt skick. Även om materialet är helt kan det vara en idé att byta ut det.

Arbetsmiljöverket har också regler och föreskrifter för hur en sanering av asbest ska gå till. I och med att det är riskfyllt med saneringen är det viktigt att som privatperson se till att arbeta med ett företag som är seriöst och har de rätta kunskaperna.

Vid en årligt återkommande inspektionsinsatsen från Arbetsmiljöverket framkom det att majoriteten av arbetsgivare inte lever upp till kraven vid asbestrivning. Asbest är ett oerhört farligt material vid felaktig hantering. Det damm som bildas när asbesthaltigt material rivs kan tränga ner i lungorna och leda till cancer.

Nyhetsarkiv

  • Sanering av eternittak

    Eternit är ett material som är gjort på cement och materialet asbest som var vanligt förekommande i byggmaterial fram till 1982, då det sedan förbjöds.

  • Sanering av eternit 

    När man talar om eternit så talar man oftast kring dess negativa påverkningar.