Kika in hos sanerarna: Så går en asbestsanering till!

Vi befinner oss nu i december månad med ynka nio dagar kvar till julafton. Vi på Asbestsanera vill därför passa på att önska våra kunder en god jul och gott nytt år. Du som vill ha ordnat med asbestsanering i Stockholm denna vinter är det hög tid att redan nu boka in dina tjänster. Men hur går det egentligen till när vi utför asbestsanering i Stockholm? Häng med in i verkstan och kika när våra experter utför asbestsanering, steg för steg!

Läs mer om våra tjänster inom asbestsanering i Stockholm

 

Så går en asbestsanering till

När vi utför en asbestsanering är det viktigt att säkerheten står i fokus. Vid en sanering av asbest används därför särskild säkerhetsutrustning och särskilda rutiner.

Arbetet inleds med att området spärras av och säkerhetsslussar sätts upp. Anledningen är att material som innehåller asbest ger ifrån sig asbestfibrer när materialet går sönder som kan vara skadliga att andas ned i lungorna. Ett undertryck från säkerhetsslussarna hindrar asbestfibrerna från att ta sig ut i andra lokaler. De som utför asbestsanering använder speciella skyddskläder och masker med så kallade P3-filter för att skydda mot de skadliga fibrerna. Även en dammsugare som är anpassad för en sanering av asbest används.

 

I samband med asbestsaneringen är en viktig del att det avfall som blir över vid saneringen tas hand om på ett säkert vis. Vi på Asbestsanera ser till att avfallet tas hand om på ett korrekt sätt för att förhindra spridning ut i miljön.

 

Sanering av asbest i Stockholm

Du som privatperson får själv ta hand om asbestsaneringen i ditt hem, men eftersom det finns risker med hanteringen av asbest så kan det vara bra att kontakta en firma med rätt kunskap om man själv känner sig osäker på hur saneringen ska gå till. Vi på Asbestsanera. genomför säkra asbestsaneringar i Stockholm. Kontakta oss gärna för att veta mer.

Nyhetsarkiv

 • Asbestsanering i Stockholm

  Asbest kan vara farligt att handskas med om man tidigare inte har någon erfarenhet av det.

 • Hälsorisker vid asbestexponering

  Har du misstankar om asbest i ditt hem? Ska du dessutom renovera och riva delar av fastigheten? Då är det av stor vikt att byggnadsmaterialet genomgår en asbestanalys innan arbetet påbörjas.

 • Asbestinventering - viktigt att kontrollera asbest

  Trots att användningen av asbest totalförbjöds i Sverige år 1982 hittas ämnet än idag i olika typer av material. Planerar man på att riva en äldre byggnad är det av stor vikt att man kontrollerar om byggnadsmaterialet innehåller asbest. Skulle man mot förmodan riva i asbesthaltigt material kan detta ge förödande konsekvenser.

 • Boka in vårens asbestsanering 

  Vi är inne i mars månad och våren har äntligen anlänt till Stockholm. För att få den hjälp man behöver med asbestsanering till sommaren är det hög tid att boka in sin hjälp nu. Vi på Asbestsanera utför asbestsanering i hela Stockholm. 

 • Sanerings-projekt våren 2021

  Asbest är ett hälsofarligt ämne som kan orsaka flera allvarliga sjukdomar som exempelvis cancer. Sedan det upptäcktes att asbesten är skadlig för hälsan är den förbjuden i nytt byggnadsmaterial, men fortfarande finns asbest i många typer av material i äldre hus landet över. Vid renovering av ett äldre hus är det därför betydelsefullt att kontrollera eventuell asbest i byggnadsmaterialet för att undvika risker.