Fördelar med att ta hjälp med asbestsanering

Om du ska sanera material som innehåller asbest i ditt hem i Stockholm så finns det ett flertal anledningar till att det är bra att ta hjälp med asbestsaneringen.

Det finns flera fördelar med att ta hjälp med en asbestsanering i Stockholm.

Läs också mer om hur det går till vid en asbestsanering i Stockholm

Hjälp med säker asbestsanering

Asbest kan finnas i en mängd olika material i hemmet om man bor i ett äldre hus. I samband med att asbestmaterialet bryts, exempelvis vid en renovering eller på grund av att materialet är slitet och har gått sönder, så sprids asbestfibrer med luften. Asbestfibrerna kan vara skadliga att få ned i lungorna.

Att ta hjälp med en asbestsanering i Stockholm har den fördelen att man kan känna sig trygg med att saneringen utförs på ett säkert vis. Man behöver inte heller själv utsätta sig för risker. När man tar hjälp med en asbestsanering istället för att sköta den själv så får man också själv mer tid över som kan läggas på annat.

Asbestsanering i Stockholm

Om du vet med dig att du behöver sanera asbest i hemmet i Stockholm så finns det alltså goda anledningar att ta hjälp med saneringen. Hör gärna av dig till oss.

Nyhetsarkiv

 • Sanerings-projekt våren 2021

  Asbest är ett hälsofarligt ämne som kan orsaka flera allvarliga sjukdomar som exempelvis cancer. Sedan det upptäcktes att asbesten är skadlig för hälsan är den förbjuden i nytt byggnadsmaterial, men fortfarande finns asbest i många typer av material i äldre hus landet över. Vid renovering av ett äldre hus är det därför betydelsefullt att kontrollera eventuell asbest i byggnadsmaterialet för att undvika risker.

 • Boka in sanering av eternittak

  Eternit, eller Asbestcement som det också heter, är en blandning av krossad asbest och cement. Eternit var ett mycket populärt material att använda i bland annat huskonstruktioner, dels som väggpanel men även som takytskikt. Om du skulle få en skada på ditt eternittak som gör att det sprids damm med asbest som du andas in kan det leda till stora hälsorisker. Därför är det viktigt att genomgå en sanering. Det kan vara en stor risk att sanera eternittak själv då risken är att det sprids mer. Ska du riva eternittak är det bra att ta kontakt en behörig som kan göra det åt dig.

 • Kika in hos sanerarna: Så går en asbestsanering till!

  Vi befinner oss nu i december månad med ynka nio dagar kvar till julafton. Vi på Asbestsanera vill därför passa på att önska våra kunder en god jul och gott nytt år. Du som vill ha ordnat med asbestsanering i Stockholm denna vinter är det hög tid att redan nu boka in dina tjänster. Men hur går det egentligen till när vi utför asbestsanering i Stockholm? Häng med in i verkstan och kika när våra experter utför asbestsanering, steg för steg!

 • Ta reda på om du har asbest i ditt hem

  Det är inte alltid lätt att ta reda på om man har asbest i sitt hem. Det finns en del olika material som inte har någon märkning av asbest vilket ofta skapar okunskap bland ägarna. Det kan bland annat handla om byggprodukter och annat material. Denna okunskap kan göra att det blir svårt på egen hand att veta om det finns risk eller inte för att utsättas av asbestdamm, när man exempelvis bygger om eller renoverar sitt hus.  

 • Boka in höstens asbestsanering redan nu!

  Vi är nu inne i slutet av september månad vilket innebär att hösten officiellt är här. För att få den hjälp som man vill ha med asbestsanering i Stockholm i höst är det god tid att redan nu boka in den hjälp du behöver.