ASBESTANALYS FÖR ATT FÖREBYGGA ASBEST

Om man misstänker att man har asbest i sitt hus kan det vara en bra idé att höra av sig till en firma med erfarenhet.

För att så tidigt som möjligt innan ett arbete startar göra en asbestanalys på olika typer av material för att undvika skador som kan påverka vår hälsa negativt.

 

Asbestens förekomst och komplikationer

 

Asbest användes ofta förr i tiden och förekommer fortfarande i äldre byggnader. Detta beror bland annat på asbestens slittålighet. Asbest är däremot trots sina unika egenskaper inget bra för människan, då forskning har visat att asbest är mycket hälsofarligt och kan leda till cancer. Det har även visat sig att symptomen inte uppträder först förrän 20 till 40 år. Därför vore det klokt att så snart så möjligt innan renoveringen påbörjas, anlita en kunnig firma som kan genomföra en asbestanalys. I syfte att förebygga och motverka inandning av att asbestfibrer som sprids i luften.

 

Genomförandet av asbestanalys

 

Har man ett äldre hus kan asbest gömma sig under golv eller bakom kakel och klinker. För att undvika och förebygga asbest, är det bäst man anlitar en kunnig firma som kan hjälpa till med asbestanalys. Vid en asbestanalys kommer firman hem till dig och undersöker din fastighet för att göra provtagningar på material som misstänks vara drabbat. Om det nu visar sig att bostaden är drabbad av asbest, måste man först göra en anmälan till arbetsmiljöverket för att ett saneringsarbete ska kunna påbörja. Genom att anlita specialutbildade, kompetenta och erfarna firmor som kan hantera en asbestanalys på rätt sätt kan du känna dig trygg i att kraven från myndigheten uppfylls.

 

Renovering och asbestanalys

 

Se till att vara säker innan du utför ett renoveringsarbete så att inte asbest förkommer. Hör gärna av dig till Miramix för att anlita professionella och kunniga arbetare för att så snabb som möjligt upptäcka asbest innan ditt renoveringsarbete börjar.

Nyhetsarkiv

  • Sanering av eternittak

    Eternit är ett material som är gjort på cement och materialet asbest som var vanligt förekommande i byggmaterial fram till 1982, då det sedan förbjöds.

  • Sanering av eternit 

    När man talar om eternit så talar man oftast kring dess negativa påverkningar.